Cisco Systems: 20 százalékos növekedés Magyarországon

Kovács Attila, 2004. augusztus 12. 16:20
Budafoki Róbert, a Cisco Systems Magyarország Kft. ügyvezetője augusztus 12-én sajtótájékoztató keretében adott tájékoztatást a cég júliusban véget ért 2004. pénzügyi éve nemzetközi és hazai eredményeiről.
Nemzetközi eredmények: a nettó értékesítés mértéke 22 milliárd dollár volt, ami 16,8 százalékkal több, mint a 2003-as pénzügyi évben. A nettó árbevétel a negyedik negyedévben 5,9 milliárd USD volt, ami 26 százalékkal múlta felül a 2003. Pénzügyi év hasonló időszakának eredményét. A cég nagy mértékű készpénzállománya, illetve cash ekvivalense (19,3 milliárd USD) révén a Cisco az elmúlt pénzügyi évben megvásárolta a Procket Networks, Actona Technologies és a Parc Technologies céget.

Magyarországon a tárgyidőszakban a cég 20 százalékos növekedést ért el, ezzel a régióban az itteni leányvállalat lett az éllovas. A legnagyobb növekedést az IP telefónia (az év során megkétszereződött az itthon eladott készülékek száma), a hálózatbiztonság eszközei, megoldásai, a wireless LAN és az adattároló tecnológiák értékesítése mutatta. A hjagyományos Cisco-szegmensekben (router, switch) szintén növekedés volt tapasztalható. Sikeresen tevékenykedett a Cisco Magyarország újonnan létrejött Inside Sales regionális IP telefonos értékesítő csapata is. A Cisco becslése szerint 2005-ben elvárás, hogy a hazai nagyvállalatok 25-30 százaléka, a középvállalatoknak pedig mintegy 20 százaléka IP telefóniával kapcsolatos beruházást tervezzen.