CEBC: VII. Telecom Konferencia

forrás Prim Online, 2004. augusztus 16. 14:55
2004. szeptember 9-én a budapesti Hotel Intercontinentalban rendezi meg „verseny a fogyasztókért” mottóval egész napos telekommunikációs konferenciáját a Central European Business Centre (CEBC). Az immár hetedik ilyen rendezvény, amelynek moderátora Bárányné dr. Sülle Gabriella (T-Mobile), a következő aktuális kérdésekre keresi a választ a szabályozó, a szolgáltatók, a fogyasztóvédelem szakértői és tanácsadók segítségével.
Hol tart a piac liberalizációja tíz hónappal az elektronikus hírközlési törvény hatályba lépése után? Melyik piacokon szükséges a közvetlen beavatkozás a verseny elősegítése érdekében?
Milyen indoklással történik a jelentős piaci erejű szolgáltatókra a többletkötelezettségek kiszabása? Hol tart a harmadik generációs mobil szolgáltatási pályázat lebonyolítása?
Mikorra és milyen szélessávú mobil szolgáltatási lefedettség várható a pályázat alapján?
Lesz-e új piaci belépő ezen a piacon? Hogyan alakult a mobil és a helyhez kötött szolgáltatók versenye az előfizetőkért? Hogyan határozható meg az a fogyasztói többlet, amelyet a mobilitás nyújt a használóknak? Milyen irányba fejlődnek a szélessávú szolgáltatások hazai piacai? Miért olyan fontos a szélessávú szolgáltatásoknál az innováció? Manapság szinte mindenki használ valamilyen elektronikus hírközlési hálózatot - vajon mennyire biztonságosak ezek? Miért szükséges a hálózatbiztonságot szabványos megoldásokkal is megerősíteni? Milyen legyen a biztonságosabb Internet?

A tervek szerint a konferencián hét előadást és két panelbeszélgetést tartanak. A résztvevők az IHM, NHH, KPMG, Ormós Ügyvédi Iroda és Elender képviseletében neves előadókkal találkozhatnak.