Új McAfee WebShield Appliance tartalommenedzsment megoldás

forrás Prim Online, 2004. augusztus 24. 09:41
A McAfee biztonságos tartalommenedzsment-családjának részét képező McAfee WebShield védelmet nyújt a vírusok ellen, tartalomellenőrzést végez, és vásárolható hozzá a nem kívánatos elektronikus leveleket szűrő kiegészítés is. Az új verzió megvásárlásával a kis- és nagyvállalatok egyaránt hozzáférhetnek az olyan képességekhez, mint a biztonsági szabályzat betartatása, a megerősített tartalomellenőrzés és a kibővített menedzsment funkciók.
A McAfee Appliance család tagjai a McAfee e250, az e500 és az e1000 szoftverek, melyek vírusvédelmet, tartalomszűrést és a nem kívánatos levelek elleni védelmet nyújtanak a teljes hálózatnak, a központi szerverekig bezárólag. A McAfee WebShield szoftverrel az adminisztrátor ellenőrizni tudja a be- és kimenő elektronikus levelek tartalmát, enyhítve ezzel a nem kívánatos elektronikus levelek által okozott problémákat, és megakadályozva a rosszindulatú kódok és vírusok fertőzését a hálózaton.

A McAfee WebShield átvizsgálja az internet-átjárón átmenő, beérkező és elküldendő levelek tartalmát, segíti az erőforrások optimalizálását, növeli a termelékenységet és megakadályozza az iparági vagy vállalati szabályzatok megsértését. A fentieken kívül a McAfee SpamKiller szoftver is futtatható a WebShield szoftver mellett a McAfee által védett gépeken, hatszintű, szabályokon alapuló, megelőző jellegű védelmet nyújtva, amely magában foglalja többek között a heurisztikus ellenőrzést vagy az állomány integritás vizsgálatát.

A McAfee WebShield Appliance 3.0 számos új szolgáltatása között szerepel a biztonsági szabályzatok teljes támogatása, amely lehetővé teszi, hogy az adminisztrátor logikai csoportokat hozzon létre, amelyekre különféle szabályokat érvényesíthet. Az új kezelőfelület és konfigurációs varázsló nagyobb átláthatóságot kínál, az SMTP forgalom naplózása segíti az adminisztrátorokat a hibák megtalálásában és kijavításában.

A McAfee Appliances integrálható a McAfee ePolicy Orchestratorral (ePO), grafikus jelentéseket készít az adminisztrátoroknak a legjelentősebb vírustevékenységekről, részletesen beszámol az alkalmazott tartalomszűrő szabályokról, valamint minden olyan levélről, amelyet kéretlennek (spam) nyilvánított. A fentieken kívül a vírus trendek átfogó elemzése és beszámolók készítése is elérhető, így az adminisztrátor mindig figyelemmel tudja kísérni a fertőzéseket.