Synergon: Üzemeltetési támogatás a MOL-nak

forrás Prim Online, 2004. augusztus 25. 17:12
A Synergon Informatika Rt. egy éven keresztül látja el a MOL Földgázszállító Rt. Informatikai Platformjának üzemeltetés-támogatási feladatait. Az egy évre szóló, 90 millió forint értékű támogatási szerződés értelmében a Synergon - alvállalkozók bevonásával - látja el a piaci szereplők gázfelhasználásának előrejelzését és elszámolását ellátó Informatikai Platform első, második és harmadik szintű üzemeltetési támogatását. A magas szolgáltatástartalmú megbízás a hardvereszközökre és az alapszoftverekre is kiterjed.
A MOL Földgázszállító Rt. 2004 januárjától üzemelteti a piaci szereplők gázfelhasználásának előrejelzését támogató Informatikai Platformot, amely egyfelől az egyes szállíttatók által adott időszakra (nap - hét - hó) vonatkozó gázigényét rögzíti, másfelől a ténylegesen elszállított gázmennyiség allokációját teszi lehetővé. A földgázpiac működését segítő Informatikai Platform megvalósítását az Atos Origin Spanyolország (korábban Schlumberger/Sema) végezte. A Synergon az Atos Origin magyarországi leányvállalatának megvásárlásával szerzett jogot a platform üzemeltetési támogatására. A 90 millió forint értékű üzemeltetés támogatási szerződés értelmében az Informatikai Platform első, második és harmadik szintű supportját egy éven keresztül a Synergon látja el.

A megállapodásban vállalt feladatok a karbantartás, a hibaelhárítás, a változáskezelés, a támogatás és az eszközszállítás területére terjednek ki. A magas fedezettartalmú projekt kivitelezésében a Synergon Atos Origin Kft., a Humansoft Rt. és az Atos Origin Spanyolország vesz részt alvállalkozóként.