Nyilvános telefonfülkéket számol fel a BT

Milkovits Gábor, 2004. szeptember 7. 21:57
A British Telecom brit telefontársaság a nyilvános telefonfülkék számának akár 20%-os csökkentését tervezi a szigetországban, a széleskörű mobilhasználat okozta veszteségek miatt.
Az intézkedés elsősorban ritkán használt, vidéki fülkéket érint, ám a cég képviselője kihangsúlyozta, hogy természetesen üzemben tartják azokat a ráfizetéses készülékeket, amelyek közelében nincs másik, gyalogosan is könnyen elérhető nyilvános távbeszélő állomás. A nyilvános telefonok használata az utóbbi 3 évben közel 50%-kal visszaesett Nagy-Britanniában, a veszteséges készülékek üzemeltetését pedig már most a nyereséget termelő állomások bevételeiből oldja meg a BT.

Egyes telefonfülke-felszámolási tervek egyébként országos üggyé dagadtak, a helyi lakosok és politikusok sok esetben a sajtóban is kifejezték tiltakozásukat. A BT álláspontja jelenleg az, hogy amennyiben a helyiek üzemben szeretnének tartani bizonyos általuk felszámolásra ítélt állomásokat, úgy az önkormányzatoknak is be kell szállniuk a fenntartási költségekbe.