Folytassa, Nagyi! - II. országos nyugdíjas internettalálkozó

forrás Prim Online, 2004. szeptember 9. 11:01
Szeptember 29-én a Budapesti Művelődési Központ második alkalommal várja az internet iránt érdeklődő nyugdíjasokat országos találkozójára.
Az érdeklődők Ferge Sándor, az IHM stratégiai főosztályvezetőjének bevezető előadása után megismerkedhetnek az utóbbi években egyre terebélyesedő kezdeményezés elért eredményeiről. Megtudhatják, hogy hányan, hány településen, milyen feltételekkel ismerkedhettek az internettel harmadik életkorukban. Egy-egy település tanfolyama a nagyközönség előtt is bemutatkozik, nem titkolt szándékkal: szeretnék felhívni a figyelmet, egyre többeket bíztatni az elektronikus kommunikáció elsajátítására.

A BMK által szervezett “Kattints rá, Nagyi!” tanfolyamokat támogató XI. kerületi Önkormányzat alpolgármestere közös csoportkép készítésére is várja a végzett hallgatókat.

Az ország különböző pontjairól érkező végzett hallgatók számára tart bemutatót Gáspár Mátyás a Magyar Teleház Szövetség elnöke IT-Mentor szolgáltatásukról és bemutatkozik a Neumann-ház is.

A szervezők várják azokat az érdeklődőket is, akik még nem végeztek hasonló tanfolyamot: számukra bevezető órát tartanak, s bemutatják a “háLÓRA magyar!” digitális tananyagot is, mely segítségével közösségi internetelérési pontokon jelképes összegért önálló tanulás keretében sajátíthatják el az internetezés és elektronikus levelezés alapjait.

A “Kattints rá, Nagyi!” program minden közművelődési intézmény számára elérhető, kifejlesztői ingyenesen átadják a hasonló tanfolyamot indítani szándékozó intézmények számára a teljes know-how-t. A tanfolyamok szervezőit és oktatóit külön szekcióban várják a találkozóra.

Az országos találkozó ingyenes, nyitott. A szervezők kérik, aki teheti a http://nagyi.bmknet.hu/oldalon regisztrálja magát a találkozóra.