Nagy Testvér Díj - Lehet szavazni az elektronikus magánszféra megsértőire!

forrás Prim Online, 2004. szeptember 13. 14:54
Szeptember 13-től 28-ig immár negyedik alkalommal lehet jelöléseket tenni az interneten a http://www.nagytestverdij.hu (http://hu.bigbrotherawards.org , http://www.bigbrotherawards.hu) címeken, hogy idén melyik cég, állami szervezet és magánszemély kapja meg az elektronikus magánszféra megsértésért járó Nagy Testvér Díjat.
A Nagy Testvér Díjat a nemzetközi gyakorlatnak mindig megfelelően azok kapják meg, akik/amely cégek, szervezetek éppen a legtöbbet tették az emberek (elektronikus) magánszférájának megsértéséért. A magánszféra védelméért legtöbbet tevő szervezet vagy magánszemély a pozitív e-privacy díjat nyeri el. Miután az internetes jelölések szeptember 28-én lezárulnak, a zsűri ellenőrzi a beérkezett infromációkat, és tájékoztatja az érintetteket is, akik megtehetik ellenvetéseiket. A jelöltek listáját november 11-én teszi közzé a Technika az Emberért Alapítvány az interneten, ahol november 25-ig lehet majd arra szavazni, hogy ki nyerje el közülük a közönségdíjat. A díjátadóra november 25-én kerül sor.

2001-ben az Igazságügyi Minisztérium, a Tesco-Global Rt., Répássy Róbert és az Országimázs Központ, 2002-ben a Microsoft, a Magyar Rádió, Lakat T. Károly, és a BSA Magyarország, 2003-ban pedig a Budapesti Rendőr-Főkapitányság, a Szabó Kerttechnika és Tóth Zoltán államtitkár (BM) kapott Nagy Testvér Díjat.

A Pozitív E-privacy Díjat 2001-ben Majtényi László, 2002-ben a Linux-felhasználók Magyarországi Egyesülete, 2003-ban pedig Sólyom László nyerte el.