Internet-sziget a BNV-n

Kiss Ádám Zoltán, 2004. szeptember 13. 21:54
A BNV szervezői feladatuknak érzik az info-technológiák népszerűsítését - annál is inkább, mivel a rendezvénysorozattal egy helyen és időben nyitotta meg kapuit az InfoMarket, az informatikai szektor gyártóinak és fejlesztőinek seregszemléje.
A vásár szervezői összesen 150 számítógépet helyeztek el a pavilonokban: a látogatók kedvükre internetezhetnek és a különféle játékújdonságokat is kipróbálhatják. „A 108. BNV igazi »interaktív élményvásár«: eseményközpontú rendezvény, melynek szervezői szívükön viselik az információs technológiák és az info-kultúra népszerűsítését. Épp úgy, mint mi, a 3. Információtechnológiai és telekommunikációs vásár az INFOmarket rendezői, ezért egyedülálló módon, összesen százötven, internetezésre is alkalmas konzolt helyeztünk el a vásár területén - mondja Kele András, az InfoMarket kiállítás igazgatója.

A »B«" pavilon Internet-szigetén, a látogatók ingyen szörfölhetnek a világhálón; de a különféle fejlesztőcégek - mint a Sony PlayStation 2. vagy Magyarország legnagyobb számítógépes játékforgalmazója, az Automex Kft. - legújabb játékait is kipróbálhatják. Élnek is ezekkel a lehetőségekkel: ráadásul nem csak a fiatal »info-generáció« tagjai, de az idősebbek is nagy kedvvel ismerkednek az internettel és a játékújdonságokkal.

Az idei Játék-sziget a korábbinál is nagyobb volumenű rendezvényekkel kecsegteti a vásárlátogatókat. Itt zajlanak hazánk legnépszerűbb, teljes egészében magyar fejlesztésű internetes játéka, a Honfoglalo.hu országos bajnokságának középdöntői; de a döntőre is itt, a Budapesti Nemzetközi Vásár „B” pavilonjában kerül sor 2004. szeptember 19-én, vasárnap, a vásár zárónapján. A megmérettetésben részt vevő „profi honfoglalók” mellett természetesen a többi érdeklődő is kipróbálhatja magát a virtuális vetélkedésben, minden hétköznap 10 és 18 óra között a Játék-szigeten.