Creative Zen Portable Media Center: zene, képek, videók

forrás Prim Online, 2004. szeptember 19. 14:07
A díjnyertes Creative Zen termékcsalád új zászlóshajója, a Zen Portable Media Center egy 3.8 hüvelykes színes kijelzővel rendelkezik, amely lehetővé teszi a felhasználó számára az akár 9000 zeneszámot hordozni képes 20GB-os kapacitású modellen tárolható több tízezer fénykép, vagy akár 85 órányi video megtekintését. Kivehető, tölthető akkumulátora akár 7 órányi folyamatos videolejátszást, vagy 22 órányi zenét biztosít. A WMA és az MP3 formátumok támogatása biztosítja a kompatibilitást a zeneletöltési szolgáltatások széles skálájával.
A Zen Portable Media Center egy Windows Médialejátszóval ellátott PC funkcióit sűríti egy elegáns, fényes fekete, zsebméretű lejátszóba. Videók, zenék, vagy digitális fotók tölthetők rá egy PC-ről az ultragyors USB 2.0 porton keresztül, valamint a Windows Médialejátszó 10 AutoSync funkcióját kihasználva zökkenőmentesen szinkronizálja a tartalmakat a PC-vel. A digitális fotókat akár a zenekönyvtárból összeállított aláfestéssel, diavetítésként is megnézhetjük. A felhasználók tunerkártyával ellátott Windows XP-s gépről letöltött TV műsorokat, házi videókat, vagy az internetről letöltött filmeket, videókat nézhetnek. A zene, filmek, és videók együttes élvezetéhez a Zen Portable Media Center beépített hangszórót, és TV kimeneti csatlakozót tartalmaz, a saját használathoz szükséges fejhallgatókimeneten kívül. A Zen Portable Media Center tartozéka egy stílusos, állítható állványként is funkcionáló védőtok is.

A Zen Portable Media Center egyszerű, ergonómikus, a készülék elején és tetején elhelyezett vezérlőgombjai a népszerű kézbentartott elektronikus játékokon megszokottakhoz hasonlóak, így megkönnyítve a felhasználók számára a képek, zene, és video megtalálását, élvezetét, megosztását. A készülék tetején négy előválasztó gomb található, amelyek úgy működnek, mint az autórádió gombjai, beprogramozhatók, hogy a kedvenc filmekre, zenékre, lejátszási listákra, vagy képekre ugorjanak. Az előlapon található zöld Windows Media Center gomb azonnali elérést biztosít a 'Start' illetve 'Now Playing' (lejátszás alatt) képernyőkhöz, hogy a felhasználók gyorsan kereshessenek, lejátszhassanak, illetve visszatérhessenek a TV műsorokhoz, képekhez, zenékhez és videókhoz.