IHM-fórum a távol-keleti térséggel folyó ICT együttműködés erősítésére

forrás Prim Online, 2004. szeptember 20. 14:46
A távol-keleti térséggel folyó ICT együttműködés elősegítésére az Informatikai és Hírközlési Minisztérium Ázsia@Magyarország Információs Társadalom Fórumot hoz létre, melynek első ülésére 2004. október 14-15-én kerül sor Budapesten.

A Corinthia Aquincum Hotelben zajló rendezvényen Kína, Szingapúr, Vietnam, Japán, Dél-Korea, Indonézia, Malajzia és Thaiföld mutatja be az informatika és hírközlés terén elért "legjobb gyakorlatait". Kovács Kálmán miniszter mellett Kína, Thaiföld és Indonézia informatikai minisztere is jelezte részvételét a rendezvényen.

Az Ázsia@Magyarország Információs Társadalom Fórum az IHM tervei szerint egy évente megrendezésre kerülő rendezvénysorozattá válik. A fórumon az IT és a hírközlés terén elért kormányzati eredmények bemutatása mellett fontos cél a vállalati együttműködés elősegítése és a befektetési lehetőségek kölcsönös feltérképezése. A rendezvény célközönsége így elsősorban a kormányzati és az üzleti szféra, másodsorban a tudományos, kutatói területek képviselői.

A fórum kormányzati és üzleti szekcióból áll. A rendezvény első napján a meghívott miniszterek kormányzati előadások keretében mutatják be országuk információs társadalmának helyzetét, különös tekintettel a stratégiai célokra, k+f programokra és fejlesztési projektekre. A fórum második része az üzleti szektor vezető képviselőinek találkozója. Ennek középpontjában az eKormányzat, telekommunikáció és informatikai eszközök előállítása áll. A rendezvény az IVSZ-szel, az ITDH-val, valamint az IT Kht-val szoros együttműködésben valósul meg.