Új Novell-megoldások a személyazonosság-kezelés egyszerűsítéséhez

forrás Prim Online, 2004. szeptember 22. 10:05
A Novell Nsure Identity Manager termék jelentős fejlesztéseit jelentette be a Novell.
Az új fejlesztések segítségével a szervezetek idő- és költségmegtakarítást érhetnek el a személyazonosság-kezelési infrastruktúra konfigurálása és felügyelete terén. A személyazonosság-kezelés összetettségének csökkentése érdekében az Enhanced Provisioning modul fejlett erőforrás-kiosztást alkalmaz az egyes munkafolyamatokhoz és továbbadott rendszeradminisztrációs feladatokhoz szükséges képességek biztosítására, míg a Designer for
Nsure Identity Manager 2 a telepítést és a konfigurációt egyszerűsíti le egy vizuális eszközkészlet segítségével.

Az Enhanced Provisioning modul

A Novell exteNd munkafolyamat és portál technológiáit kihasználva a Enhanced Provisioning modul egy funkciókban gazdag végfelhasználói alkalmazáskörnyezetet biztosít a Novell Nsure Identity Manager szoftverhez.

A modulban az alábbi új funkciók találhatók:


Designer for Nsure Identity Manager


A Designer for Nsure Identity Manager termék egy olyan vizuális eszköz, amely leegyszerűsíti a személyazonosság-kezelési infrastruktúrák konfigurálását, tervezését és felügyeletét. A fogd és vidd rendszerű kezelőfelülettel a rendszergazdák vizuálisan építhetnek fel modelleket,
házirendeket és személyazonosság-kezelési infrastruktúrákat anélkül, hogy bármilyen kódot meg kellene írniuk. Ez lehetővé teszi az informatikai rendszergazdák számára a személyazonosság-kezelési megoldás gyors konfigurálását, továbbá biztosítja a rugalmasságot a szervezet üzleti környezetének követéséhez.

A Designer for Nsure Identity Manager termék a széles körben használt és támogatott Eclipse nyílt forráskódú keretrendszer alapjaira épül. A Novell elkötelezte magát egy közös eszközkialakítási stratégia mellett, mely minden terméket az Eclipse alapokra épít, és ezzel hasonló kezelőfelületet biztosít az olyan felhasználók számára, akik más Eclipse alapú eszközkészletet is használnak.

Elérhetőség

Az Enhanced Provisioning modul októbertől érhető el a http://www.novell.com/nsureidentitymanager honlapon. A terméket az Nsure Identity Manager 2 és az exteNd Director 5.2 Enterprise Edition termékekkel rendelkező ügyfelek ingyenesen tölthetik le.

A Designer for Nsure Identity Manager 2 termék béta tesztelés céljára a http://www.novell.com/coolsolutions/dirxml/designer.html honlapról tölthető le.