A HTCC megszerzi a PanTelt

MTI Sajtóadatbank, 2004. szeptember 28. 12:05
Az Egyesült Államokban bejegyzett Hungarian Telephone and Cable Corp. (HTCC) bejelentette, hogy megállapodásra jutott a PanTel két részvényesével azok 24,9 százalékos részesedésének kivásárlásáról. Ezzel a HTCC-nak gyakorlatilag 100 százalékos tulajdona lesz a magyarországi PanTel Rt., miután korábban a HTCC már annak 75,1 százalékát megszerezte a társaságot előtte tulajdonló holland KPN távközlési társaságtól.
A PanTel megszerzése a HTCC közleménye szerint mintegy 27 millió euróba és 250 ezer HTCC részvénybe került. A Hungarian Telephone and Cable örökölte meg egyúttal a PanTel ez idő szerint 65 millió euróra becsült adósságát is. A tranzakció végleges lezárása az év végével várható.

A holland KPN N.V. távközlési vállalat május elején jelentette be, hogy megállapodásra jutott magyarországi távközlési üzletágának eladásáról a HTCC-nek. A KPN magyarországi távközlési tevékenységét a 75,2 százalékos tulajdonában álló PanTel Rt. fogta össze.

A HTCC telefon, ISDN, internet és más távközlési szolgáltatásokat nyújt Magyarországon. A társaság közel 192 ezer telefonvonalat üzemeltet.