Budai géptermet nyitott az Interware

forrás Prim Online, 2004. szeptember 29. 16:59
Az Interware Rt. 2004. júniusában átvette az Infigate egykori géptermét, melynek ünnepélyes megnyitójára a múlt héten került sor.
A közel 200 vendéget Garai Géza kereskedelmi és marketingigazgató köszöntötte, aki elmondta, hogy a 2000-ben átadott első gépterem óta az Interware Szerverhotelének területe tízszeresére nőtt, és ez azt is jelenti, hogy mára az Interware nemcsak piacvezető pozícióra tett szert, hanem a magyarországi internet szerverek több, mint felét hosztolja. Az Interware Rt. a több éves szakmai tapasztalataira alapozva az általános értelemben vett informatikai outsourcing irányába kíván terjeszkedni.

Az egybegyűltek ezután megtekinthették az ’50-es évek és a XXI. század adatközpontját. Az ’50-es évek adatközpontjában idegenvezető kalauzolásával juthattak be az érdeklődők, ahol a hagyományos korabeli berendezési tárgyakon és ruhákon felül, telefonközpontot, és egyéb technikai berendezéseket nézhettek meg. A korabeli játékokat sikeresen játszók végül ajándékcsomaggal térhettek haza

A XXI. századot az Interware negyedik gépterme képviselte itt a helyszínen, a Hauszmann Alajos utcában, illetve fotókiállítás keretében az érdeklődök a másik három, Victor Hugo utcai Data Centereket is megnézhették.
Az Interware négy géptermének összterülete megközelíti az 1000 m2-t, és jelentőssége abban rejlik, hogy először Magyarországon lehetőség nyílik egy szolgáltatónál két különböző földrajzi koordinátákon történő szerverüzemeltetés.