A Siemens 2,7 milliárd eurós információ-technológiai üzletet kötött a BBC-vel

MTI Sajtóadatbank, 2004. október 4. 09:40
A német Siemens nyerte a BBC 2,7 milliárd euró értékű kiszervezési tenderét, és a szerződés keretében felvásárolja a távközlési szolgáltató információ-technológiai egységét, a BBC Technology-t.
A Siemens Business Services által fizetett vételárat egyik érdekelt fél sem közölte, de ágazati források szerint háromszámjegyű millió eurós összegről lehet szó. A BBC bejelentette, hogy a felügyelet által megszabott időpontban, december első hetében nyilvánosságra hozza a vételárat.

A Siemens arról számolt be, hogy a tízéves IT-üzletről, a BBC-nek nyújtandó technológiai szolgáltatásról megadott 2,7 milliárd eurós adat nem tartalmazza a vételárat.

A BBC arra számít, hogy évi 30 millió fontot takaríthat majd meg a szerződés időtartama alatt, és kiemelte, hogy a két összetevőből létrejött, a kiszervezést és a felvásárlást egyaránt magában foglaló üzlet az első ilyen típusú megállapodás a média ágazatban.

A Siemens Business Services a brit szolgáltató mintegy 1400 dolgozóját veszi át; a szerződés értelmében üzemeltetni fogja a BBC infrastruktúráját: hálózatait, szervereit, telefonjait, kiadó rendszerét valamint a bbc.co.uk internetes oldalt is.