Vezető szegmensben a Check Point

forrás Prim Online, 2004. október 5. 19:15
A Check Point Software Technologies, a világ vezető internetes biztonsági cége a mai napon bejelentette, hogy a Gartner szeptember 24-én közzétett IPSec VPN Equipment Magic Quadrant jelentésében a vezető szegmensbe sorolták. A Gartner szerint a vezető szegmensbe olyan szervezetek tartoznak, amelyek jelenleg is jól teljesítenek, egyértelmű vízióval rendelkeznek a piaci irányvonalakról és aktívan fejlesztik szakértelmüket annak érdekében, hogy megőrizzék piaci vezető pozícióikat.
A Check Point végrehajtási képessége és átfogó víziója miatt került a vezető szegmensbe. A Gartner különösképpen elismeri a Check Point-ot "VPN biztonsági víziója" miatt, elsősorban a hitelesítés és a távoli hozzáférési támogatás terén. Emellett a Gartner elismeri a Check Pointot azért, ahogyan a Zone Labs végponti biztonsági megoldásait integrálta a vállalat távoli hozzáférési támogatásának megerősítésére.

A Windows IT Pro olvasói szerint a Check Point biztonsági megoldásai a legjobbak az iparágban


További elismerés, hogy a vállalat három megoldása is győzött a nagy presztízsű Windows IT Pro magazine 2004-es olvasói szavazásán. A Check Point Next Generation with Application Intelligence a legjobb tűzfal, míg a VPN-1R SecureClient, illetve a ZoneAlarm Pro 4.5 megoldások a legjobb távoli hozzáférési VPN, illetve kémsoftware blokkoló alkalmazások címet érdemelték ki. Ezen megoldásokat az olvasók több mint 700 Windows informatikai termék és szolgáltatás közül választották ki, mint legjobbakat. Az olvasói szavazás eredményének teljes listája az újság szeptember 15-ei számában jelent meg.

A győzteseket a Windows IT Pro több mint 2000 tagjának visszajelzése alapján választották ki, akik 16 kategóriában dönthettek, online szavazással.