Amerikában és Ázsiában terjeszkedne a Kürt Rt.

MTI Sajtóadatbank, 2004. október 6. 09:28
A német és az osztrák leányvállalatok alapítását követően jelenleg Ázsiában és Amerikában folytat cégalapítási tárgyalásokat a Kürt Computer Rendszerház Rt. - jelentette be Kürti Sándor, a Kürt Computer Rendszerház Rt. elnöke kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.
Az adatvédelemmel és adatmentéssel foglalkozó, 1989-ben alapított Kürt Computer Rendszerház Rt. 2002-ben alapította meg első külföldi leányvállalatát, a Kuert Datenrettung Deutschland GmbH-t. A második cégalapításra 2004 elején került sor: a Kuert Datenrettung Austria GmbH-t a német leánycéghez hasonlóan egymillió eurós beruházással hozták létre. A Kürt Computer Rendszerház Rt. 2003-ban egymilliárd forintos árbevételt ért el, adózás előtti profitja meghaladta a százmillió forintot.

A Kürt Computer Rendszerház Rt. árbevétele 2004-ben várhatóan meghaladja az egymilliárd forintot, aminek 50 százaléka információvédelemből, 15 százaléka adatmentésből, 25 százaléka pedig szakértői díjból folyik be. A Kürt Computer 2004-ben az előzetes adatok szerint közel 50 ezer gigabite mennyiségű adatot ment meg, ami több mint 10 ezer gigabite-tel haladhatja meg a 2003-ban mentett 39.720 gigabite-et.

Az adatmentések felét kft.-k számára, 18 százalékát nagyvállalatok számára, illetve kormányzati megbízásból, 21 százalékát magánszemélyek, illetve bt.-k számára, több mint 10 százalékát pedig iskolák, kórházak és egyéb intézmények számára végzi.

"Ahhoz, hogy a cég a piaci igényeknek megfelelő növekedést tudjon a jövőben is elérni, tőkebevonásra van szükség" - jelentette ki Kürti Sándor, a cég tulajdonos-elnöke, aki a napokban a Kürt Computer Rendszerház Rt. vezérigazgatói székét Kmetty Józsefnek adta át.

A Kürt Computer Rendszerház Rt. jegyzett tőkéje 20 millió forint, saját tőkéje eléri az 500 millió forintot. A társaságot a PricewaterhouseCoopers a közelmúltban 15 millió dollárra értékelte.