Internet Hungary - tanácskozás az informatikai fejlődési esélyeiről

MTI Sajtóadatbank, 2004. október 11. 09:12
Az Internet Hungary ötödik konferenciáján elsősorban arra keresik a résztvevők a választ, hogy ki a felelős Magyarország informatikai fejlődésért, s milyen esélyei vannak az információs társadalom mihamarabbi kialakulásának.
A kedden és szerdán Tihanyban megrendezendő eseményen egyebek mellett szó lesz a tudásalapú társadalommal összefüggő kormányzati döntésekről, a szabályozási keretek változásról, az e-közigazgatási szolgáltatások bevezetéséről, s arról, hogy van-e az informatikának és az információs társadalomnak sajátos üzleti modellje.

Az előadók között többek között megtalálható Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter, Kóka János gazdasági miniszter, Baráth Etele uniós integrációs tárca nélküli miniszter és Magyar Bálint oktatási miniszter is. A politikai élet képviselői és szakmai előadók mellett külföldről is érkeznek szakértők az eseményre.

A plenáris előadások mellett öt, az on-line reklám, az információs társadalom és üzleti szolgáltatások, a konvergencia, az információs társadalom és média, valamint a barátságos internet szekcióban zajlik majd a konferencia munkája.