Ázsia@Magyarország Információs Társadalom Fórum: együttműködési megállapodások aláírása

forrás Prim Online, 2004. október 14. 19:00
Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium által létrehozott Ázsia@Magyarország Információs Társadalom Fórumon több együttműködési megállapodás aláírására került sor.
A távol-keleti térséggel folyó ICT együttműködés elősegítésére, valamint a távol-keleti országok az informatika és hírközlés terén elért "legjobb gyakorlatainak" bemutatására az Informatikai és Hírközlési Minisztérium Ázsia@Magyarország Információs Társadalom Fórumot hozott létre, melynek első ülése jelenleg zajlik Budapesten.

A konferencia során az Informatikai és Hírközlési Minisztérium szándéknyilatkozatot ír alá az indonéz telekommunikációs és informatikai minisztériummal, a japán belügy- és hírközlési minisztériummal, valamint a vietnami postai és telematikai minisztériummal.

A közös tervek gyakorlati megvalósulásának egyik első példájaként a fórumon együttműködési megállapodást ír alá az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és az indonéziai BIDA (Batam Industrial Development Authority) is. A két intézmény célja a Magyarországon már sikeresen működő Sulinet programon alapuló kísérleti projekt beindítása az indonéziai Batamban.