A Sun Microsystems a 3. negyedévben még mindig veszteséges

MTI Sajtóadatbank, 2004. október 15. 09:10
A Sun Microsystems szerver- és szoftvergyártó pénzügyi első negyedévében ismét veszteségessé vált szerkezetátalakítási költségei és az Eastman Kodak céggel kötött megállapodás hatására. A szeptember 26-án záródott pénzügyi első negyedévében a Sun vesztesége 174 millió dollár, részvényenként 5 cent volt az egy évvel korábbi 286 millió dollár, 9 cent/részvény veszteséget követően.
A Sun a második egymást követő negyedévben növelte a bevételét, a tavalyi 2,54 milliárd dollárról 2,63 milliárd dollárra bővült. Elemzők 3 cent részvényarányos veszteségre és 2,7 milliárd dollár bevételre számítottak. Az egyszeri tételek nélkül a Sun 13 millió dollár nyereséggel zárta a negyedévet.

A júniussal zárult tavalyi utolsó pénzügyi negyedévét 795 millió dollár, részvényenként 24 cent nyereséggel fejezte be 3,11 milliárd dollár eladással. Három év után ekkor számolt be először nyereséges negyedévről a Sun. Csütörtökön a Nasdaq-on a Sun árfolyama 5 cent veszteséggel 3,97 dolláron zárt. A tőzsdeidőn túli INET kereskedésben a részvény ára 9 centtel nőtt.