Új felsőkategóriás Xerox multifunkciós termékek: WorkCentre Pro 123 és 128

forrás Prim Online, 2004. október 15. 11:11
Felsőkategóriás multifunkciós termékei teljesítményének és képességeinek kibővítésével a Xerox Magyarország bejelentette WorkCentre és WorkCentre Pro termékcsaládjának legújabb, kifejezetten a kis és közepes méretű vállalatok igényeire szabott tagjait. Szkennelést, széleskörű médiakezelést és másolást biztosít a korszerű, 23, illetve 28 oldal/perc sebességű WorkCentre Pro 123 és 128 multifunkciós termék.
Ezek a multifunkciós termékek a nagy sebességű nyomtatást, másolást, szkennelést, faxolást és e-mailezést egyetlen irodai rendszerben egyesítik. Alapkiépítésben multifunkciós eszközként vagy digitális másolóként is kapható WorkCentre M123 és M128 másol, nyomtat és opcionálisan faxol is, a továbbfejlesztett CopyCentre C123 és C128 pedig minden alapvető jellemzőt és funkcionalitást egyetlen önálló másolóban egyesít.

A kategóriájában a legtöbb szkennelési lehetőséget nyújtó WorkCentre Pro segítségével szkennelhet számítógépre, vagy e-mailbe, hálózatra vagy internet faxba; ezzel az irodai munka során tökéletes átjárás biztosítható a papíralapú és a digitális világ között. Egy opcionálisan megrendelhető Xerox szoftver a beszkennelt dokumentumokat tetszőleges formában elmenti, és eljuttatja őket bárhova, ahol szükség van rájuk - ily módon hatékonyabbá teszi a munkafolyamatot és a jóváhagyási eljárásokat.

Az 1200 x 1200 dpi nyomtatási felbontást biztosító WorkCentre és a WorkCentre Pro modell a Xerox által szabadalmaztatott EA tonert használja, melyben az egységes méretű és alakú festékszemcsék nyomtatáskor és másoláskor jobb minőségű, élesebb képet eredményeznek. Ezekkel a 20 GB-os merevlemezt tartalmazó, Adobe PostScript 3 alapú, akár 200 g/m2 súlyú papírt is kezelő rendszerekkel a legbonyolultabb irodai dokumentumok is gyorsan kinyomtathatók.

A postafiókba történő nyomtatás (Print-to-Mailbox) funkcióval a nyomtatási feladatok menthetők és tárolhatók, majd a nyomtatás vagy másolás később bármikor elvégezhető. Nem kell többé raktározni a gyakran használt dokumentumok papírpéldányait, ami csökkenti a nyomtatási költségeket és bármikor elérhetővé teszi a dokumentumokat magán a multifunkciós eszközön. Ezenfelül a papírméretet automatikusan érzékelő intelligens papírtálcák és a kezelőfelületen lévő parancsgombok problémamentes kezelést biztosítanak. Minden felhasználó képes kezelni ezeket a berendezéseket, s egyetlen gombnyomással maguk hajthatják végre a leggyakoribb feladatokat.

Alapkiépítésben biztosított és külön megrendelhető biztonsági eszközök egész sora gondoskodik az érzékeny információk védett kezeléséről. A kép-felülírás (Image Overwrite Protection) funkció a nyomtatás során létrehozott fájlokat a munka végén automatikusan törli a rendszer merevlemezéről. A hálózati hitelesítés csak az arra jogosultaknak engedélyezi a szkennelést, az e-mailezést és az internetes faxolást. Ezenfelül a Secure Print és a Secure Fax funkció csak a jogosult személy jóváhagyása után engedélyezi a nyomtatási munka végrehajtását.

Magyarországon mindegyik rendszer november elejétől rendelhető meg.