A Google Code Jam 2004 programozói verseny győztesei

Zsadányi Pál, 2004. október 17. 14:00
A világ mintegy 7500 programozója szállt ringbe az idei Google programkódoló bajnokságon, melynek döntőjébe 50-en jutottak be. Közülük most hirdetett győzteseket a Google-menedzsment. Az első helyezést Sergio Sancho, a Buenos Aires-i egyetem hallgatója érte el.
A 10 000 dolláros díjjal jutalmazott első hely tehát Brazíliába került. A 7500 dolláros második helyezett viszont a Szilícium-völgybe került, Po-Ru Loh, a Caltech matematikus hallgatója kapta. Az 5000 dolláros harmadik díj Reid Bartonnak, az MIT vezető matematikusának jutott, míg a 3000 dolláros negyedik díjat Tomasz Czajka, a Pardue Egyetem informatikus doktorandusza kerítette kézre. Az 16 országból érkezett első 50-ből a többieknek is adtak még jutalmat.

Az idei volt az 1998-ban alapított díj második versenyéve. Az idei szeptember elsején indult és 100 ország versenyzőinek a részvételével zajlott. Az első kör után 500-at, majd újabb körben 50-et választottak ki, akiket a Google kaliforniai Mountain View-ban lévő székhelyére (GooglePlex) hívtak a záróversenyre, október 15-ére. A Google Code Jam a TopCoder online programozói egyesüléssel közösen rendezte a versenyt. A számítástudomány várait ostromló résztvevők a következő technológiákat használhatták: Java, C++, C# vagy VB.NET.

Érdekesség: a cikk írásakor az eredmény a Google weboldalán még nem volt kihirdetve. A cikkíró közvetlenül a Business Wire / VPO (Virtual Press Office, Release on Demand) hírszolgálattól kapta. A VPO, tehát, ugyancsak frissen működik.

A cikkíró kérdései: A Neumann Társulat nem tudna odafigyelni ilyen lehetőségekre? Vagy voltak netán magyarok is a versenyzők között, de nem is tudunk róluk?