3 milliárd forintnyi uniós támogatás hat településnek az elektronikus ügyintézés bevezetéséhez

forrás Prim Online, 2004. október 28. 14:10
Hat nyertest hirdettek ki idáig az IHM szakmai közreműködésével lebonyolított "Szolgáltató önkormányzat, az önkormányzatok információszolgáltató tevékenységének fejlesztése" pályázaton.
A nyertes önkormányzatok (Eger, Kecskemét, Szekszárd, Szombathely, Pécs, Veszprém) nagy részben uniós forrásból valósíthatja meg a pályázatban vállalt hatékony, átlátható és ügyfélorientált elektronikus ügyintézés megteremtését. A településeknek odaítélt uniós támogatás mértéke mintegy 2,7 milliárd forint, ez pedig annyit jelent, hogy összesen 3 milliárd forintnyi fejlesztés valósul meg az informatikai rendszerek kiépítésére rendelkezésre álló két évben. A támogatást többek között on-line közigazgatási információk szolgáltatására; az e-ügyintézés gyakorlati megvalósítására, hatékonyságának, átláthatóságának és a folyamat irányíthatóságának növelésére fordítják.

A sikeresen pályázó önkormányzatokkal a támogató levél átvételét követő 30 napon belül köti meg a támogatási szerződést az Informatikai és Hírközlési Minisztérium pályázatkezeléssel foglalkozó társasága, az IT Információs Társadalom Kht. A nyertes önkormányzatok informatikai rendszereik teljes kialakítását a következő két évben vállalták, de egyes funkciókat már jövő év tavaszán használatba vehetnek az állampolgárok.