Az Axis befejezi a Sybase szoftver forgalmazását

MTI Sajtóadatbank, 2004. november 2. 11:10
A magyar Axis Számítástechnikai Kft. befejezi az Sybase szoftver forgalmazási tevékenységét, mivel az amerikai szoftvergyártó cég regionális irányítás alatt levő, önálló céget hozott létre Magyarországon.
A közlemény szerint az amerikai Sybase, a világ egyik vezető szoftvervállalatának termékei a különböző információs rendszereket kapcsolják össze. Az Axis Számítástechnikai Kft. és leányvállalata az Axis Consulting platform-független rendszerintegrátorként folytatja tevékenységét. Az Axis 1992 óta foglalkozott a Sybase-zel Magyarországon, az első időkben a disztribúciós feladatok mellett Sybase-alkalmazások fejlesztőjeként is megjelent a piacon.

A partnerhálózat megerősödésével, a képviseletet 2001-ben az Axis leányvállalata, a Sybase Magyarország Kft. vette át, amely a közeljövőben átadja folyó szerződéseit és kapcsolatait amerikai Sybase által létrehozott új cégnek, de az év végéig még eleget tesz a központosított közbeszerzési szerződésekben vállalt kötelezettségeinek. Az Axis Számítástechnikai Kft. az elmúlt időszakban 1-1,2 milliárd forint körüli árbevételt ért el évente.

A magyar top 100 tagjainak rendszeres szállítójaként vevőkörükbe tartozik számos jelentős bank, telekommunikációs, szolgáltató és ipari cég, és partnerként fogadják el az Axist a hazai informatikai piac meghatározó szereplői. Munkájuk elismerését jelzi kormányzati keretszerződésük, valamint NATO beszállítói státuszuk, amihez a minőséget teljes körű ISO 9001: 2000 minőségbiztosítási rendszerük garantálja.