Mellőzhető a blokk aláírása a Visa új chip-kártyájával

forrás Prim Online, 2004. november 7. 19:28
A Visa Europe a Cartes 2004 elnevezésű kiállításon és konferencián bemutatta egy EMV-chippel rendelkező Visa Mini Chip-kártya kibocsátásáról szóló legújabb tervét. A kártyát kizárólag Visa kártyaként adják ki együttműködésben az európai pénzügyi tagintézményekkel.
Az új innovatív Visa Mini Chip-kártya nagyobb kényelmet, többféle fizetési lehetőséget és nagyobb biztonságot biztosít a Visa leendő és már meglévő ügyfelei számára. Amellett, hogy a kártya rendelkezik a szabványos biztonsági tulajdonságokkal (mágnescsík, aláírási panel és három számjegyű biztonsági kód), a Visa Mini Chip-kártya EMV chippel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a kártyatulajdonosok egy négyjegyű PIN segítségével fizethetnek, nincs szükség a fizetési blokk aláírására.

A Visa Mini Chip kártyát egy további perforációs lyukkal látták el az egyik sarkán, mely által megszűnik a kártya tárcához kötöttsége. Egyedi tervezése lehetővé teszi, hogy a tulajdonosa felfűzze kulcstartójára vagy egy pántra, ami könnyebbé és kényelmesebbé teszi a használatát. A kártyatulajdonosok bárhova magukkal vihetik a kártyát: szórakozni, a strandra, bevásárló körútra vagy éppen az edzőterembe. A Visa Mini Chip kártyát hitelkártyaként, bankkártyaként vagy előre fizetett platformként adhatják ki, a Visa Member bankoknak pedig megvan az a szabadságuk, hogy bármilyen Visa terméket Visa Mini Chip-kártya formájában bocsássanak ki, mint például a Visa Classic, Visa Gold vagy a Visa Electron termékeket.

Sokoldalúságának és hordozható mivoltának köszönhetően a Visa Mini Chip kártyát a kártyatulajdonos mindennapi igényeinek megfelelően lehet alakítani. Például a Visa tagbankok felajánlhatják a Visa Mini Chip kártyát meglévő kártyatulajdonosaik családtagjai számára. Mivel a kártyát előzetesen fel lehet tölteni pénzzel, amely így kiváló módja például a zsebpénz kiosztásának, és hogy a gyermek megtanulja a pénz hatékony beosztását. Egy másik jó tulajdonsága a Visa Mini Chip kártyának, hogy segít a kártyatulajdonosnak menedzselni és szegmentálni a kiadásait. A standard méretű kártyát nagy értékű kifizetésekhez lehet használni, például nyaralás befizetése, a Visa Mini Chip kártyát pedig kisebb értékű hétköznapi vásárlások során, például egy újság vagy kávé megvásárlásakor. A Visa Mini Chip-kártya feltöltőkártyás változata akár ajándéktárgyként is szolgálhat barátoknak, családtagoknak, amelynek keretét tetszésük szerint költhetik el. Amennyiben a keretet felhasználták, a kártyát el lehet dobni, vagy újra fel lehet tölteni.

Kompakt és innovatív méretéből adódóan a Visa Mini Chip kártya nem használható olyan hagyományos elfogadó helyen, mint az ATM. A Visa tagbankoknak lehetőségük van kísérőkártya formájában kibocsátani a terméket egy szabványos méretű Visa kártya mellé, a kártya felhasználhatósági paramétereiről, pedig értesíteniük kell a kártyatulajdonosokat.