Az Enel 13 milliárd euróért a France Télécomnak adja el a Windet?

MTI Sajtóadatbank, 2004. november 9. 08:47
Olasz lapjelentések szerint az Enel olasz áramkonszern előrehaladott titkos tárgyalásokat folytat a France Télécommal távközlési leánycége, a Wind teljes eladásáról. A La Repubblica hétfői híre szerint az ügylet értéke akár 13 milliárd euró is lehet.
A France Télécom szóvivője - bár híreszteléseket, mint mondta, nem kíván kommentálni - arra emlékeztetett, hogy cége pénzügyi igazgatója a harmadik negyedévi eredmények ismertetésekor bejelentette: a France Télécom elsődleges célja az adósságcsökkentés és a szerves növekedés marad, miközben a csoport jelenleg kizárja a nagyobb készpénzes felvásárlást.

A Wind, a maga 13,5 millió ügyfelével a harmadik legerősebb vezetékes- és mobilszolgáltató Olaszországban. A cég 8700 alkalmazottat foglalkoztat. 2003 márciusáig a francia távközlési konszern 26,6 százalékos részesedéssel rendelkezett a Windben. Az Enel, amely 1997-ben alapította a Windet, végleg szeretne visszavonulni a távközlési üzletből, és kizárólag az áramágazatra összpontosítani. A Wind működési veszteségét csaknem felére, 209 millió euróra mérsékelte az idei első félévben. 2003 első félévéhez képest az időszakban árbevételét 13 százalékkal növelte.