Siemens-Huawei együttműködés a magyar piacon

Kovács Attila, 2004. november 9. 18:20
November 9-én roadshow szintű bemutató és sajtótájékoztató keretében jelentette be Zagyva Béla, a Siemens Rt. új Communiucations üzletágának a vezetője a Siemens Communications és a kínai Huawei cég Magyarországra is kiterjedő együttműködését a közép- és nagy vállalatoknak szánt hang- ás adatátviteli hálózati eszközök és rendszerek terén.
A megállapodás alapján integrálják a Huawei hálózati infrastruktúra termékeit - elsősorban routereket és switcheket - a Siemens közép- és nagyvállalati ügyfeleinek kínált kommunikációs megoldásaiba. Így például a Siemens HiPath magánhálózati (vállalati) architektúrájának az alkalmazói, a hálózat tervezése és második generációs IP alkalmazásokra való felkészítése során, a jövőben az eddiginél még szélesebb gyártmányspektrumból választhatnak. Zagyva Béla kiemelte, a Huawei-együttműködéssel a Siemens Communications tovább szélesíti multivendor stratégiáját a hálózati infrastruktúra terén, és kooperációs partnereivel közösen ennek a piaci szegmensnek egyik vezető rendszerintegrátoraként erősíti meg pozícióját.

A Siemens-Huawei kooperáció kiterjed az egyaránt teljes termékskálát jelentő Quidway LAN kapcsoló családra és router termékekre. A Huawei LAN eszközökből a választék a 24 portos bővíthető eszközöktől a több ezer hálózati végpontot kiszolgálni képes kapcsolt IP gerinchálózati eszközökig terjed. Ez utóbbi rendszerek nagy sebességű szerverek rendszerbe integrálására is képesek (pl. Gigabit Ethernet portokon keresztül). A Huawei router termékskála szintén jól skálázható elemeket tartalmaz, akár egy nagy sebességű országos hálózat kialakítására is - mondta a Siemens Communications vezetője, hozzátéve: egységes, de kifejezetten IP-re optimalizált Huawei operációs rendszer (VRP) fut minden eszközön, továbbá a menedzselt szoftverek (pl. Quintview hálózat- és eszközmenedzsment ) is rendelkezésre állnak minden fontosabb platformon.

További kapcsolódó információk: a Siemens-Huawei együttműködés már korábbra vezethető vissza, amikor a két cég a 3G-s mobiltelefon technológia fejlesztésében kezdett kooperációt. A Siemens szerint az együttműködéssel nagyon jó ár/teljesítmény arányt tud magas és ellenőrzött minőséggel párosítani, a Huawei esetében nincs olyan üzleti szoftver licenc- és egyéb szerkezet, mint a konkurenciánál, (itt egy eszközhöz azonnal a teljes szolgáltatás-, illetve szoftverkészlet hozzáértendő).