Online DVD kölcsönzés havi fix díjért

forrás Prim Online, 2004. november 15. 07:50
A filmdirekt Kft. november 15-én elindította országos DVD kölcsönzőjét a www.filmdirekt.hu címen. A mintegy 1200 filmet felölelő DVD kínálatból havi előfizetési díj ellenében korlátlan számú film kölcsönözhető.
A kiválasztott filmek az előfizetést követő 1-2 nap múlva megérkeznek az előfizető postaládájába, és a DVD-k tetszőleges ideig az előfizetőnél maradhatnak, késedelmi díj nélkül. A visszaküldés rendkívül egyszerű: az előfizető a rendelkezésére bocsátott felbélyegzett válaszborítékban a filmet bedobja a legközelebbi postaládába, és hamarosan megkapja a következőt. Mindezt anélkül, hogy postára kellene mennie vagy futárra várnia. A DVD-forgalom biztonságos és gyors lebonyolítása érdekében a filmdirekt Kft. a Magyar Postával kötött szerződést.

A szolgáltatás hivatalos indulását megelőző tesztidőszaknak rendkívül kedvező visszhangja volt, mivel a helyi tékák kínálata általában 300-500 DVD-re korlátozódik, alkalmi felhasználóként filmeket vásárolni pedig meglehetősen költséges. Ezzel szemben az előfizetők egy új DVD árának töredékéért számos filmet kölcsönözhetnek ki az ország egyik legnagyobb kínálatát biztosító filmdirekt könyvtárából.

Kohut Gergely, a filmdirekt Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy olyan megbízható és gyors szolgáltatást szeretnének megfizethető áron nyújtani, amellyel az előfizetők az otthon kényelméből rendelhetik meg és kaphatják kézhez a megnézni kívánt filmeket. Hozzátette: "ez a szolgáltatás sok szempontból egy fizetős filmcsatornához hasonlítható, mivel az előfizető számára állandó otthoni filmkínálatot biztosít. A különbség annyi, hogy nálunk az ügyfél saját maga határozza meg, hogy mit és mikor kíván megtekinteni. Amikor pedig megnézett egy filmet, azt a válaszborítékban visszaküldi, és néhány nap múlva kézhez kapja a következőt. Ráadásul a filmcsatornákhoz jellemzően a mozipremiert követő másfél-két év elteltével jutnak el a filmek, nálunk ezek akár a premier után 6 hónappal elérhetőek."

A szolgáltatás részét képezi a filmdirekt Kft. által egyedileg kifejlesztett intelligens filmajánló program, amelynek segítségével minden előfizető saját érdeklődési körének megfelelő, személyre szabott filmajánlatot kap.

Előfizetési csomagok

Az előfizetési csomag határozza meg azt, hogy az előfizető egyszerre hány filmet kíván magánál tartani: jelenleg 2, 3, illetve 4 DVD-s előfizetési csomagok között lehet választani. A 2 DVD-s előfizetés például havi 3490 Ft-ba, a 3 DVD-s csomag havi 4490 Ft-ba kerül. Az esetleges visszaélések elkerülése érdekében minden előfizető az első havi előfizetési díjjal együtt az előfizetési csomag filmszámától függő, filmenkénti 3 ezer Ft letéti díjat fizet, amit a filmdirekt Kft. hat hónap elteltével (vagy az előfizetés felmondásakor) visszatérít. Az előfizetési és a letéti díj pedig - a postai csekk és a banki átutalás mellett - online módon, bankkártyával is rendezhető.