A román Softwin Dél-Koreát és Japánt készül meghódítani

MTI Sajtóadatbank, 2004. november 15. 09:01
A dél-koreai és japán piacot készül meghódítani a vírus- és kéretlen elektronikus levélszűrő megoldásokat gyártó román szoftvercég, a Softwin: jövőre Dél-Koreában a profiljába tartozó piaci szegmens 2 százalékát, 2007-ig pedig 4 százalékát akarja magáénak tudni, Japánban jövőre csak piacra lépést tervez.
A cég BitDefender részlege képviseleti irodát nyit Ázsiában, Japánban, vagy Kínában. Az európai konszolidáció után - és az amerikai piaci belépést követően - a dél-koreai az első piac, amelyet Ázsiában meghódítani készül a Softwin. A BitDefender technológia immár a világ száz országában több mint 40 millió számítógéphasználót véd. Az 1990-ben alapított Softwin teljes egészében román kézben van.

Románia távközlési miniszterhelyettese korábban úgy becsülte, hogy a román programfejlesztő-gyártó ipar árbevétele tavaly 50 százalékkal, 764 millió euróra nőtt. Az irányzat egész Kelet-Európában megfigyelhető, a térség országai folyamatosan fejlesztik informatikai infrastruktúrájukat, ami jelentős növekedéshez segíti informatikai vállalataikat. Viszonylag kis mérete ellenére Kelet-Európa a világ egyik legígéretesebb informatikai piacának számít.