Symantec partner lett a Grepton

forrás Prim Online, 2004. november 15. 11:25
Téved, aki azt gondolja: komoly informatikai biztonsági rendszerekkel csak a bankok és titkos katonai objektumok rendelkezhetnek. Az olyan integrált és költséghatékony megoldások, mint amelyeket például a Symantec Rt. kínál, elérhető közelségbe hozzák a kis- és középes vállalatok számára is e rendszerek alkalmazását. A Grepton Informatikai Rt. a Symantec Rt.-vel kötött partneri szerződés keretében a közelmúltban, az OMD Hungary Kft. média cég számára végezte el a teljes informatikai biztonsági rendszer kiépítését.
A Grepton reményei szerint ezen beruházások általánossá vállnak a kis- és középvállalatok körében is, és a hazai informatikai biztonsági kultúramagasabb szintre fog emelkedni a közeljövőben.

A Grepton idén februárban írt alá Enterprise Solution Partner szintű szerződést a Symantec Rt.-vel. Ezt a címet azok a partnerek kapják, akik a magyarországi piacon jelentős értéknövelt viszonteladók, s megoldásszállítói gyakorlattal rendelkeznek a tűzfalak, sérülékenység-kezelés, behatolás-felismerés és víruselhárítás, valamint tartalomkezelés területén. A minősítési eljárás másik követelménye, hogy okleveles biztonsági mérnök álljon az adott partner alkalmazásában. A Grepton azért tartotta fontosnak a partneri együttműködés létrejöttét, mert hisz abban, hogy a Symantec-es fejlesztések által több - és akár kisebb - cég is kialakíthat komoly biztonsági védelmet.

A korszerű biztonsági rendszerek egyik ismérve, hogy a védelmet nemcsak a kiszolgáló számítógépek, hanem a nagyszámú kliens számítógépek számára is biztosítják. Teszik ezt a vírusirtás, a behatolás érzékelés és kliens számítógépeken futó "mini" tűzfalak együttes alkalmazásával. Erre a filozófiára épül az OMD Hungary-nál bevezetett Symantec Client Security megoldás, mely integráltan tartalmazza a védelem ezen elemeit. A kibővített veszélyészlelés a jogosulatlanul tevékenykedő programokat, például a kém- és reklámszoftvereket deríti fel. A magas fokú magatartásgátló attól óvja meg a felhasználói gépeket, hogy rosszindulatú kimenő tevékenység, például e-mailben történő féregküldés történjen rajtuk keresztül. Az otthonról végzett, távoli munkavégzést biztosító VPN technológia eleme, a Symantec VPN őrszem arról biztosítja a rendszergazdát, hogy a céges erőforrásokhoz VPN-en keresztül kapcsolódó mozgó és távoli rendszerek megfeleljenek a védelmi rendszabályoknak. A felhasználói profil beállítási funkciója biztosítja, hogy a felhasználói gép tűzfala nem akadályozza a végfelhasználót. A reklámgát az alkalmazottak termelékenységét fokozza.

A központi eseménykezeléssel és reagálással összekapcsolt rendszerfelügyelet nemcsak megkönnyíti az informatikai hálózat kezelését, de segít a birtoklás összköltségének csökkentésében is. Ha a víruselhárító, tűzfal és behatolás-érzékelő funkciók egy gyártótól származnak, akkor az egyetlen lépésben történő frissítés segítségével a vállalatok gyorsabban reagálhatnak az összetett járványokra, és ezzel megelőzhetik a felhasználói gépek megfertőződését, elháríthatják a rosszindulatú behatolási kísérleteket.

A Grepton Informatikai Rt. számára a partneri cím elnyerése nem csupán a korszerű megoldások alkalmazása miatt előnyös. A Symantec, a mai informatikai környezet kritikus fontosságú műszaki területeit, a vírusvédelmet, tartalomkezelést, tűzfalakat és virtuális magánhálózati eljárásokat, a behatolás-érzékelő rendszereket, valamint a sebezhetőség kezelését felölelő Symantec megoldások alkalmazása terén széles körű műszaki támogatást és képzést nyújt a vállalati partnerek számára.