Samsung Miniket, 6 az 1-ben hordozható multimédiaeszköz

Milkovits Gábor, 2004. november 16. 21:34
A Samsung egy külön erre a célra szerkesztett angol nyelvű weboldalon bemutatja legújabb hordozható digitális eszközét, a hatfunkciós Miniketet.
A kisméretű kamkorderre emlékeztető készülék képes videokameraként, digitális fényképezőgépként, mp3 lejátszóként, hordozható adattároló eszközként, digitális diktafonként és webkameraként is funkcionálni. Ez a fajta sokoldalúság egyébként egyre több, főként olcsóbb kategóriájú készülékre jellemző, ám a Samsung talán az első komoly cég, amely hasonlóval előáll.

A http://samsung.com/common/microsite/Miniket/swf/Miniket_main.htm angol nyelvű oldalon semmi közelebbit nem közölnek az eszköz várható áráról és elérhetőségének időpontjáról, egy francia internetes tartalomszolgáltató szerint azonban a Miniket még november előtt piacra kerül, 1000 euró alatti áron.

A 180 gramm súlyú, 103,5 x 69 x 34,6 mm-es méretű Samsung Miniket egyébként 512 MB-os és 1 GB-os kivitelben készül. 2,11 megapixeles, 10-szeres optikai zoom-os digitális kamerájával 720 x 480 képpontos felbontású, 30 képkocka/s-os MPEG 4 formátumú videók, vagy 1600 x 1200 képpontos állóképek készíthetők. A felvett képeket a készülék 2”-es színes LCD kijelzőjén lehet megtekinteni. USB porton keresztül PC-re kapcsolva az eszköz webkameraként is használható, memóriája pedig Memory Stick és Memory Stick Pro memóriakártyákkal bővíthető.