Megnyílt a 7. Cisco Expo: TAC központ létesül Magyarországon

Kovács Attila, 2004. november 17. 14:42
A Cisco Systems ma Budapesten megnyitotta azt a kétnapos konferenciáját, amelyen bemutatja a helyi és regionális önkormányzatokat a vállalatok és a lakosság jobb kiszolgálásában támogató "Connected Communities - Hálózatba kötött közösségek" című új kezdeményezését.
Az esemény mai sajtótájékoztatóján Rob Lloyd, a Cisco Systems EMEA térségért felelős elnöke is részt vett. Bejelentette, hogy a cég úgy döntött, új európai Technical Assistance Center (TAC) központját várhatóan 2005 első félévében Magyarországon állítja fel. Lloyd szerint országunkra azért esett a választás, mert jónak tartják az üzleti klímát, a folyamatosan sikeres Cisco Magyarország erős alkalmazói kapcsolatokkal rendelkezik, jó a műszaki tudás az országban, kitűnő partnerekkel, továbbá eredményes és tapasztalt oktatási területtel rendelkezik a Cisco Magyarországon. Az új TAC központ részleteiről ez év végéig döntenek.- mondta az elnök.

Budafoki Róbert, a Cisco Magyarország ügyvezető igazgatója kitért rá, hogy az önkormányzati szektorban 1400 vezető megkérdezésével született "Netimpact" nevű Cisco-felmérést 2005. tavaszán Magyarországon is elvégzik., többek között, hogy megtudják, hogyan boldogulnak az itteni önkormányzatok legnagyobb kihívásaikkal (hatékonyság-növelés, biztonság, gazdaság fellendítése), és ennek alapján hogyan lehet náluk megvalósítani a Cisco "hálózatba kapcsolt közösségek" stratégiáját.

A sajtótájékoztatón a soproni önkormányzat jelentős összefogásból eredő eSopron kezdeményezését ismertette a város önkormányzatának szakembere, Németh Imre. Összességében 31 intézményt, vállalatot kívánnak a városban szélessávú VPN hálózati úton egymással összekapcsolni. Az egyúttal megvalósítandó Soproni Innovációs Parkhoz és az önkormányzati hálózati infrastruktúrához a VoIP szolgáltatást a Cisco eszközeire építve alakítják ki. A milliárd forint nagyságrendű projekt Cisco beruházásra eső része mintegy 60 millió forint.