Megújult a kormányzati portál, bekötötték az EKK-gerinc 500. végpontját

Kovács Attila, 2004. november 18. 15:23
Az Elektronikus Kormányzati Központ (EKK) mai sajtótájékoztatóján Kiss Péter miniszter és Baja Ferenc, az EKK vezetője bejelentették, a magyarorszag.hu kormányzati portál 2003-ban indult és 900 millió forint költséggel elvégzett megújulási folyamata befejeződött, illetve bekötötték az elektronikus kormányzati gerinchálózatba ötszázadik intézményi végpontját, a VPOP kecskeméti kirendeltségét.
Kiss Péter hangsúlyozta, ez év végéig várhatóan 600, 2005 végéig, 2006 elejéig pedig az összes, azaz 1200 végpont kerül bekötésre. A következő adóbevallási időszakban a lakosság az szja-bevallást már elektronikusan intézheti - ígérte a MeH első számú embere.

A portállal kapcsolatban Baja Ferenc kiemelte, hogy bár az még mindig készenléti jellegű, ám szolgáltatásaiban, elérésében már EU-konform, ügycentrikus ügyfélkapuként üzemel. Műszaki jellemzői közül külön felhívta a figyelmet a következőkre: tovább javították a vakok és gyengén látók részére a portál használhatóságát, messzemenően betartották a nyílt informatikai szabványokat (XHTMÍL 1.0 Transitional, Cascading Style Sheets level 1); a portál az indulása óta megalkotott KIETB 19. ajánlásnak is megfelel.