Megjelent az Európai Unió Hivatalos Kifejezéstára

Kovács Attila, 2004. december 3. 19:50
December 2-án sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a MorphoLogic Kft. és a SZAK Kiadó együttműködésében megjelent Az Európai Unió Hivatalos Kifejezéstára, nyomtatott és elektronikus (CD) könyv formájában.
A kiadvány forrása a hatályos közösségi joganyag magyarítása során létrejött négynyelvű (angol-magyar-francia-német) adatbázis. A szótár a nyelvi megfelelőkön kívül megadja az illető kifejezés szakterületét, jogszabályi származását, egyes esetekben további információkat is. A hivatalos terminológia mellett a szótárban megtalálhatóak az úgynevezett eurozsargon (eurospeak) elemei is.

A jogszabályi forrás terjedelme 100 ezer oldal. A szócikkek száma kb. 23 ezer. A nyomtatott könyv terjedelme 1888 oldal. A nyomtatott szótár és a CD-ROM együttes ára bruttó 22 ezer forint. A beszerzés lehetőségéről a http://www.szak.hu weblapon található információ. Az elektronikus szótár letöltésének díja 15 ezer forint. A letöltés kipróbálás és a díjfizetés feltételei a http://www.morphologic.hu/eujog címen olvashatók.