Utasbiztosítás is köthető mobilról a T-Mobile-nál

Kiss Ádám Zoltán, 2004. december 7. 09:12
A T-Mobile Mobil Vásárlás szolgáltatásának kínálata december 2-ától új lehetőséggel bővül. Az utasbiztosítások terén piacvezető QBE Atlasz Biztosító Rt. és a mobilcég együttműködésének köszönhetően a T-Mobile előfizetői telefonjuk segítségével kezdeményezhetik utasbiztosításuk megkötését.
A jövőben ugyanis a T-Mobile t-zones WAP-portálján keresztül az utolsó pillanatban, a határátkelő felé haladva, akár a gépkocsiban vagy autóbuszon is kezdeményezhető a QBE Atlasz Biztosító Rt egyes utasbiztosításainak megkötése. Az eddig megszokott űrlapok kitöltése helyett a szolgáltatás az időmegtakarítás mellett jelentős könnyebbséget jelent. A t-zones WAP-portál utasbiztosítás felületén elegendő megadni a régiót (Európa vagy Európán kívüli utazás), kiválasztani a díjazásban legmegfelelőbbet, a biztosítás kezdetét és végét, valamint beírni a három legfontosabb adatot (név, útlevél száma, lakcím). A biztosítást - a biztosítási díjnak a havi számlával vagy m-com egyenleggel történő kiegyenlítése mellett - a T-Mobile köti meg az ügyfél javára.

A biztosítás megkötését követően az előfizető SMS-ben kap értesítést a tranzakció részleteiről és a fizetés sikerességéről, valamint a kötvény átvételi módjáról. A legnagyobb magyarországi határátkelők IBUSZ irodáiban, Ferihegy 2/B terminálján és Budapest belvárosában a mobiltelefonos biztosításkötést követően, az értesítő SMS-ben megküldött kód ellenében, legkésőbb 15 napon belül, az utazás megkezdéséig - a legtöbb helyen a nap 24 órájában - vehetők át a biztosítási kötvények. Az IBUSZ irodák listája a t-zones WAP-portálon megtekinthető. A T-Mobile ügyfelei a biztosítást havi előfizetéses ügyfélként havi számlájukkal utólag, Domino kártyásként vagy a lehetséges limit átlépése esetén előre feltölthető m-com egyenlegükkel fizethetik ki.