Gyorsabb a Vatera

forrás Prim Online, 2004. december 8. 14:14
Új szervereken üzemel a www.vatera.hu 2004. december 6-a óta.
A cserére azért volt szükség, mert a hirtelen többszörösére növekedett látogatószámot a másfél évvel ezelőtt beállított szerverek nem tudták kellően gyorsan és hatékonyan kiszolgálni. Az internetes piacteret napi átlagban 13 000-15 000 látogató látogatja, akik naponta 220 000-250 000 lapletöltést generálnak. Az elmúlt negyedévben a lapletöltések száma 41%-kal nőtt.

A legújabb technológiájú szerverek - dupla Xeon processzoros adatbázis szerver - beállításával az eddigi 2 helyett 4 processzor szolgálja ki a látogatókat, így a Vatera.hu terméklapjai várhatóan háromszor gyorsabban érhetőek el a jövőben.

A webaudit (www.webaudit.hu) mérése alapján a Vatera.hu a 30. leglátogatottabb oldal, a legaktívabban használt e-commerce portál és a legjelentősebb online aukciós piactér Magyarországon. Mind a látogatók, mind az egyedi látogatók száma évről évre többszörösére emelkedik és a növekedés töretlen. A regisztrált felhasználók száma 2004-ben megduplázódott, de a felhasználószám növekedése gyorsulni látszik, ami maga után vonja az értékesíteni kívánt és az értékesített termékek számát is.

A látogatószám-növekedéssel a Vatera felhasználóinak köre némelyest átalakul és újabb termékek vetik meg lábukat a kínálatban. Az utóbbi időben nagy számban jelentek meg háztartási eszközök, ruházati cikkek, lábbelik és gyermekholmik az oldalon.