A 3G-átvitel hatással lesz a médiára is

MTI Sajtóadatbank, 2004. december 9. 08:31
A harmadik generációs (3G) mobilhálózat segítségével megjelenő új tartalomszolgáltatások hosszabb távon hatással lesznek a médiumokra és a médiafogyasztásra is - közölte a T-Moblie Magyarország szerdán az MTI-vel.
A mobilcég közleménye szerint a gyors mobilinternet, az élő videoközvetítések, a szórakoztató alkalmazások, a fájlcserélők és az újszerű formák várhatóan átformálják a kommunikációt is.

A mobilcég előrejelzése szerint a területi lefedettséggel és garantált szolgáltatásminőséggel lehetővé válik vezeték nélküli szélessávú internet és belső hálózatok könnyű elérése is az UMTS révén.

A közlemény szerint a T-Mobile Magyarország több mint egy évvel ezelőtt saját UMTS teszthálózatán Magyarországon elsőként mutatta be a videotelefonálást. A társaság ezzel jelezte, műszakilag felkészült a harmadik generációs hálózat kiépítésére és szolgáltatások
bevezetésére.

A T-Mobile a harmadik generációs kommunikációs megoldásokat a GSM-nél megszokott minőségben kezdetben Budapest belvárosában kereskedelmi szolgáltatásként nyújtja majd ügyfeleinek.

A társaság a Nemzeti Hírközlési Hatóság szerdán nyilvánosságra hozott döntése alapján 15 éves használatra elnyert egy harmadik generációs frekvencia blokkot, amelyért összesen nettó 17 milliárd forintot fizet.