Pannon GSM: a 3G-s hálózat drágább a második generációs rendszernél

MTI Sajtóadatbank, 2004. december 9. 09:00
A Pannon GSM Távközlési Rt. a második generációs hálózatának kiépítésére és fejlesztésére eddig több mint egymilliárd dollárt költött, mivel azonban a harmadik generációs (3G) hálózat működtetése több bázisállomást és drágább technológiát igényel, többe is fog kerülni - mondta Drozdy Győző, a társaság vezérigazgató-helyettese szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
A vezérigazgató-helyettes elmondta: a Pannon GSM azért vásárolta meg a "C" blokkot, mert ehhez 1800 megaherzes pluszfrekvenciát is adnak, ez pedig szükséges ahhoz, hogy az ügyfeleknek az egész ország területén megfelelő minőségű széles sávú szolgáltatást tudjanak nyújtani.

Az eseményen Ove Fredheim, a társaság vezérigazgatója kifejtette, hogy Magyarországon a legjobbkor indul a 3G-s szolgáltatás, mivel itt már fel tudják használni a Nyugat-Európában
összegyűjtött tapasztalatokat.

Kérdésekre válaszolva nem közölték, hogy a Pannon GSM melyik hálózati szállítóval tárgyal a harmadik generációs szolgáltatás kiépítéséről. Azt azonban elárulták, hogy hamarosan lezárulnak ezek megbeszélések.