Svédország, Írország és Nagy-Britannia a dobogósok az informatika alkalmazásában

Milkovits Gábor, 2004. december 13. 21:29
Az amerikai Booz Allen Hamilton piackutató cég legfrissebb felmérése szerint a svéd, az ír és a brit vállalkozások tartanak a legelőrébb az információs technológia vívmányainak hatékony felhasználásában.
A lista tavaly óta sokat változott: a svédek az ötödik, a britek pedig a hetedik helyről léptek előre, míg a 2003-ban még az első háromban szereplő Egyesült Államok négy helyet csúszott vissza. A felmérésben egyébként 11 ország, Ausztrália, Nagy-Britannia, Kanada, Franciaország, Németország, Olaszország, Japán, Írország, Dél-Korea, Svédország és az Amerikai Egyesült Államok vett részt úgy, hogy a tanácsadó cég munkatársai szúrópróbaszerűen közel 8 ezer vállalkozás dolgozóival készítettek telefonos interjúkat. Az összegyűjtött adatok alapján a svédek erőssége az informatika lehető legszélesebb körű alkalmazása, az íreké a cégek alkalmazottainak magas szintű háttértudása, a briteké pedig az olyan új technológiák gyors befogadása, mint például az internetes telefonálás.

Az országok további sorrendje: 4. Németország, 5. Dél-Korea, 6. Kanada, 7. Egyesült Államok, 8. Ausztrália, 9. Olaszország, 10. Japán, 11. Franciaország.