Zene-, és mozgóképlejátszó adapter a Nintendo DS-hez

Milkovits Gábor, 2004. december 16. 19:42
A Nintendo bejelentette, hogy zenei és mozgólépes tartalmak lejátszását lehetővé tevő adaptert forgalmaz legújabb hordozható játékkonzoljához, a DS-hez. A konkurens Sony PSP eleve rendelkezik ilyen funkciókkal.
Az adapter segítségével a DS képes lesz a megfelelő memóriakártyákról mp3-as zenei, illetve MPEG-4 formátumú videofájlok lejátszására is. Fontos megemlíteni, hogy a szerkezet nemcsak az új DS-sel, hanem az eddig világszerte mintegy 58 millió példányban elkelt Game Boy Advance konzolokkal is működik majd. A DS-t egyébként eredetileg szigorúan játékeszköznek tervezték, a mostani lépés hátterében pedig valószínűleg az áll, hogy a fő versenytárs termék, a Sony Play Station Portable részben pont fejlett multimédiás alkalmazásainak köszönheti sikerét. Hamamura Hirokazu szakértő szerint ugyanakkor nem valószínű, hogy a Nintendo a mostani lépésnél messzebbre menne a képi és zenei megoldások terén - aligha elképzelhető például, hogy a PSP-hez hasonlóan előre telepített multimédiás tartalmakkal forgalmaznák a DS-t. Mindkét hordozható készülék a napokban debütált Japánban - a DS még korábban, november végén az Egyesült Államokban is - és egyelőre úgy tűnik, hogy sikerük még a derűlátó várakozásokat is felülmúlja.

A Multimédiás adapter először Japánban kerül forgalomba, 5000 jenes (kb. 8800 Ft) áron - ez az összeg nagyjából megegyezik a Nintendo DS és a Sony Play Station Portable közötti, az előbbi javára fennálló árkülönbséggel.