Matáv: 200 ezer ADSL

forrás Prim Online, 2004. december 24. 09:39
December 20-án a Matáv munkatársai bekötötték a 200 ezredik ADSL-előfizető hozzáférését is. Ezzel a Matáv teljesítette, sőt év végéig meg is haladja a 2004. évi terveit. A szélessávú internetelérések száma 100%-kal növekedett 2004-ben.
A Matáv 2004-ben is nagymértékű beruházást hajtott végre a szélessávú internetezés elterjesztése érdekében. Ennek eredményeként az ADSL-lel ellátott települések számát a Matáv megduplázta, így jelenleg 350 településre jut el a szolgáltatás, és az év végéig további 25 település bekapcsolása várható. A Matáv ADSL-lefedettsége ezzel meghaladta a 75%-ot. A Matáv szolgáltatási területén az internetfelhasználók közül már minden harmadik ADSL-en keresztül éri el a világhálót, s az új lakossági ügyfelek közül egyre többen választják elsőként az ADSL-t az internet eléréséhez.

"A tavalyi év során bevezetett internetes konstrukcióink mostanra számottevően csökkentették az internetezés költségét, s nagyban hozzájárultak az internetpenetráció növekedéséhez. Az internetezés minőségének javítására is kiemelt hangsúlyt fektettünk a szélessávú interneth-ozzáférések széleskörű elterjesztésével. Az idei évben is számos akciót indítottunk, s emellett újabb és újabb megoldásokat vezettünk be, melyek révén nemcsak az ADSL-lefedettséget növelhetjük, hanem az eddigieknél is magasabb színvonalú szolgáltatást nyújthatunk már meglévő ügyfeleinknek. Jelentősen növeltük az ADSL-hozzáférések sebességét, valamint hamarosan bevezetjük a "forgalomarányos ADSL" konstrukciót. Az idei eredményeinket látva jó esélyünk van korábbi vállalásunk teljesítésére, hogy 2006 végére 400 000 ADSL-előfizető legyen Magyarországon" - hangsúlyozta Straub Elek, a Matáv Csoport elnök-vezérigazgatója.

A Matávnak jelenleg 16 ADSL-partnere van: Axelero, Drávanet, Enternet, eTtel, Euroweb, Externet, GTS-Datanet, Inter.net, Interware, Invitel, Keystone, Pantel, TV-NET, TvNetWork, T-Mobile, VIVAnet.