Ötéves együttműködési megállapodást kötött a Microsoft és a Citrix

Milkovits Gábor, 2004. december 26. 20:54
A Microsoft és a céges hálózati szoftvergyártó Citrix olyan öt évre szóló megállapodást kötött, amely széles körű együttműködést, illetve technológiák egymással történő megosztását is magában foglalja.
A mostani megegyezés a korábbi kooperáció kiszélesítése oly módon, hogy a Citrix képes legyen a Longhornnal minél jobban együttműködő alkalmazások kifejlesztésére. Ennek érdekében a Microsoft ígéretet tett arra, hogy a Citrix rendelkezésére bocsátja következő generációs Windows szerverszoftverének forráskódját. A Longhorn kódnevű Windows operációs rendszer szerverekre és PC-kre szabott változata a cég menetrendje szerint 2007-ben kerül kibocsátásra. A megállapodás emellett egyes technológiák kölcsönös licenc lehetőségét is tartalmazza, annak érdekében, hogy elkerülhetők legyenek a két cég között az ilyen jellegű problémák.

A Citrix leginkább távoli hálózati elérést biztosító szoftveréről közismert, amelynek révén a felhasználók messziről, a világhálón, illetve helyi hálózaton keresztül is elérhetik Windows PC-jüket.