BCN Rendszerház Kft.: Egyesült a Matávcom és a BCN Kft.

MTI Sajtóadatbank, 2004. december 28. 10:13
A BCN Kft. beolvadt a Matávcom Kft-be, majd az új cég felvette a BCN Rendszerház Informatikai és Kommunikációs Hálózatokat Szolgáltató Kft. nevet.
A névváltozás nem érinti a MatávCom Kft. jelenleg hatályos szerződéseit, ezek a névváltozást követően a továbbiakban is hatályban maradnak. Ezen túlmenően nem érinti a változás a BCN Kft. beolvadást megelőzően szerzett jogait, illetve a beolvadást megelőzően vállalt kötelezettségeit, amelyek így már a BCN Rendszerház Kft.-re, mint teljes körű jogutódra szállnak.

A BCN Rendszerház Kft. a Matáv csoport tagjaként teljes körű megoldást kínál partnerei üzleti kommunikációs igényeire. Célja, hogy a dinamikusan változó informatikai és távközlési piacon egyedi és megbízható megoldásokat nyújtson ügyfeleinek, hozzájárulva üzleti hatékonyságuk növeléséhez.

Az új vállalat, hasonlóan a két összeolvadt céggel a Matáv 100 százalékos tulajdonában van, jegyzett tőkéje 6,161 milliárd forint.

A Matávcom Kft. jegyzett tőkéje 6,158 milliárd forint, a beolvadó BCN-é pedig 3 millió forint volt.

A Matávcom tavalyi forgalma 8,9 milliárd forint volt, míg az adózás előtti nyeresége elérte az 583 millió forintot. A BCN tavalyi forgalma 742 millió forint, adózás előtti eredménye pedig 19 millió forint volt.