Sagem myX-8 mobil 1,3 megapixeles kamerával, 8-szoros zoom-mal

Milkovits Gábor, 2004. december 28. 18:16
A Sagem bejelentette, hogy piacra dobta myX-7-es mobiltelefonjának utódját, az 1,3 megapixeles kamerával felszerelt, régen várt myX-8-ast.
A háromsávos GSM/GPRS készülék beépített digitális kamerája jó képminőséget biztosító CCD alkalmazással, vakuval, valamint 8-szoros fokozatos zoom-mal rendelkezik. A felvett álló-, vagy mozgóképek a telefon 2,2”-es, 240 x 320 pixeles QVGA felbontású színes TFT LCD kijelzőjén megtekinthetők. Az infravörös és Bluetooth alkalmazásokkal ellátott myX-8-as képes mozgóképek, valamint mp3 hangfájlok rögzítésére is, ezek tárolásához pedig 40 MB memóriával rendelkezik. A telefonra Mini SD kártya is csatlakoztatható, amelyet a Sagem a mobillal együtt hoz forgalomba. A gyártó szerint a készülék akkumulátorának egy feltöltésével 5 órányi beszélgetési és 350 órányi készenléti időt biztosít.

A myX-8-as formatervezését a Louis Vuitton és Swatch termékekről ismert francia Ora-Ito végezte, így a fehér és alumínium burkolatú készülék a modern, divatos kivitelű mobiltelefonokat kedvelők igényeit is maximálisan kielégíti. A telefon áráról, illetve boltokban való megjelenésének időpontjáról nem nyilatkoztak, ez a forgalmazók döntésén múlik majd.