Itzin: Új Samsung márkanév a cég elektronikai alkatrészeihez

Milkovits Gábor, 2004. december 30. 19:10
A Digitimes hírforrásai szerint a Samsung 2005 közepétől új, „Itzin” márkanév alatt tervezi forgalomba hozni más gyártók elektronikai eszközeibe szánt alkatrészeit.
A Samsungot valószínűleg az Intel példája ihlette meg - a processzorgyártó, többek között számítógépeken feltüntetett „Intel Inside” logója révén, jelenleg az ötödik legmagasabbra, 33,5 millió dollárra értékelt márkanevet tudhatja magáénak a világon. A Samsung ebben a rangsorban jelenleg a 21. helyen áll 12,6 milliárd dolláros becsült értékkel. A cég a lépéssel világosan szeretné megkülönböztetni a gyártóknak szállított alkatrészeit saját fogyasztói termékeitől. A Samsung az Itzin név alatt egyebek mellett flashmemória eszközöket, LCD paneleket és LCD vezérlő integrált áramköröket hozna forgalomba. A hírforrás szerint a koreai gyártó céges ügyfeleit már informálták a tervről, a hivatalos bejelentésre azonban csak valamikor januárban kerül majd sor. A Samsung részéről egyelőre nem kommentálták a hírt.

Az „Itzin” elnevezés jelentéséről egyelőre csak találgatásokba lehet bocsátkozni - a legvalószínűbb az, hogy az angol „It’s in” (kb: „benne van”) lehet mögötte, és a Samsung így szeretne más cégek példáját követve könnyen megjegyezhető, asszociatív elnevezéssel előállni.