Epson: új kivetítő hálózati és asztali használatra

forrás Prim Online, 2005. január 4. 13:38
Az Epson nagy teljesítményű EMP-7900NL modelljelű készüléke alkalmas azokba a konferenciahelyiségekbe, amelyek esetében hálózati hozzáférésre van szükség.
Az adatok és képek kivetítésére egyaránt alkalmas készülék 4 000 ANSI-Lumen fényerőre képes valódi XGA-felbontásban (1024x768). Az Epson 3 LCD technológiája a szemet és a fület egyaránt kíméli: a 36 dB-es üzemi zajszint kellemesen halknak mondható. Az Epson EMP-7900NL olyan funkciókat kínál, amelyek szinte nélkülözhetetlenek az üzleti megbeszélések során. Így pl. a hálózatban történő alkalmazás lehetőségét az Epson EasyMP.net révén, valamint a lopás és a jogosulatlan használat ellen védelmet nyújtó biztonsági funkciókat. Az Epson Quick Corner elnevezésű ablakában a felhasználó a kivetített kép egyszerű és gyors beállításához kaphat segítséget. Az Epson Wall Shot révén a kép fényereje, kontrasztja és színárnyalata a bemutató hátterétől függetlenül automatikusan a vetítési felülethez igazodik. Az Epson EMP-7900NL objektív nélkül kerül forgalomba, vásárláskor viszont három lehetséges objektív áll rendelkezésre a választáshoz. Az XGA-kivetítő a legkülönbözőbb helyiségekben uralkodó fényviszonyokhoz hozzáigazítható a képminőség romlása nélkül, ha az optimális lencséket választjuk a közepes távolságra, illetve a távolra történő vetítéshez.

Az Epson EasyMP.net gyűjtőfogalom, amely a kivetítő adminisztrátor révén történő vezérlésére irányuló valamennyi Epson technológiára utal. Ezáltal lehetőség nyílik az Epson EMP-7900NL állapotának felügyeletére. Ezen kívül lehetőség van egy sor alapvető funkciónak különböző szoftveres alkalmazásokon – Simple Network Management Protocol (egyszerű hálózatkezelési protokoll), EMP Network Manager (EMP hálózati kezelő) és EMP Monitor – keresztül történő irányítására. Ennek az átfogó rendszernek köszönhetően az adminisztrátor ellenőrizheti/irányíthatja a kivetítő állapotát, pl. jelzést kaphat a ventilátor vagy a lámpa meghibásodásáról, illetve figyelmeztetéseket a lámpa élettartamára vonatkozóan, vagy IP-címeket oszthat ki.

A vetítő korszerű képtechnológiájának szívét az Epson által kifejlesztett vetítőrendszer, az Epson 3 LCD-technológia adja. Ezek az egyenként 1,0 collos Epson LCD-k a fényerő megfelelő elosztása révén (képmegvilágítás) kiemelkedő képminőséget, színtelítettséget, színhűséget és hatékonyságot érnek el. Az LCD-k különböző vörös, zöld és kék árnyalatokat állítanak elő, amelyek világos, gazdag és természethű színekké, valamint éles fekete szöveggé állnak össze. A 700:1 arányú kontraszt lehetővé teszi a kiváló minőségű videofelvételek kivetítését is.

Az Epson EMP-7900NL (háttérvilágítással és joystick-kel rendelkező) távirányítójának elrendezése lehetővé teszi, hogy a legfontosabb funkciók eléréséhez mindössze egyetlen gombot kelljen megnyomni: előre- és hátralapozás, EasyMP, Wall Shot, PIP (kép a képben) és még sok más.