IBM: öt éve működik együtt a független szoftverházakkal

forrás Prim Online, 2005. január 4. 13:58
Az IBM most ünnepli független szoftverházakkal (ISV) fennálló, sikeres együttműködésének ötödik évfordulóját.
A cég eredetileg 1995-ben kezdte meg világszerte az alkalmazásokat készítő vállalkozások munkájának támogatását infrastrukturális technológiával. Amióta 1999-ben úgy döntött, hogy kivonul az alkalmazáspiacról, mindenhol a világon az ISV partnerekkel működik együtt, és partnerprogramjait úgy alakítja, hogy azzal az ő növekedésüket segítse elő. Jelenleg az IBM rendelkezik a legnagyobb üzleti partnerhálózattal a technológiai szférában: számuk eléri a 100 000-et, köztük 60 000 az ISV.

Az IBM e lendületet kihasználva, 2004-ben 1 milliárd dollárt fektetett partneri együttműködésbe és számos programot indított útjára. Ezek egyike a PartnerWorld Industry Networks (PWIN). A program a mélyreható szakmai tapasztalatokat tett a partnereknek hozzáférhetővé, továbbá technológiai erőforrásokat, hálózati lehetőségeket, értékesítési és marketingtámogatást is biztosított számukra. Hozzájárult ahhoz, hogy a legkülönbözőbb méretű partnervállalatok megoldásokat készítsenek a nyílt szabványokra épülő környezetekhez, a vertikális iparágak teljes köre számára. A program ezév márciusi beindítása óta 55 országból több mint 2200 vállalat csatlakozott, köztük mintegy 1000 partner Európából, a Közel-Keletről és Afrikából (az EMEA térségből), heti átlagban 24 résztvevővel.

Az ISV-k kiemelt szerepet játszanak az IBM vertikális iparági értékesítési és megoldásszállítási tevékenységében. A PartnerWorld Industry Networks és az azon keresztül elérhető támogatás illetve szolgáltatás által automatikussá és egyszerűbbé válik az a folyamat, melynek során egy ISV megszerezheti az IBM Üzleti Partner státust. Ma már az alkalmazási szoftvergyártó cégek ezrei számára érhető el az IBM világméretű értékesítési hálózata, ezen kívül marketing kampányokhoz nyújtott pénzügyi támogatásban is részesülhetnek az új piaci lehetőségek megcélzásához és gyorsabb megragadásához.

Az ISV-k egész Európában kedvezően fogadják az IBM új szemléletű PartnerWorld Industry Network programját.