Samsung: 3 millió dollár a szökőár okozta károk enyhítésére

forrás Prim Online, 2005. január 6. 12:45
A Samsung 3 millió dollárra emelte a korábban 1 millió dolláros adományát, amellyel a dél-ázsiai szökőár okozta károkat kívánja enyhíteni.
Emellett a vállalat a helyi Samsung alkalmazottaiból és koreai orvosokból álló mentőalakulatot is szervezett, amely január 5-én megkezdte tevékenységét a természeti katasztrófa által érintett területeken.

Miután Kun-Hee Lee, a Samsung elnöke a híradásokból értesült a természeti katasztrófa által okozott pusztítás mértékéről, felhívást intézett a Samsung egészéhez. Ebben kérte, hogy a vállalat még nagyobb erőfeszítéseket tegyen az érintett területeken élők életkörülményeinek mielőbbi rendeződése érdekében.

A Samsung dél-ázsiai leányvállalatai pénzt és élelmiszert gyűjtöttek a legnagyobb károkat elszenvedő öt ország, Thaiföld, Indonézia, India, Sri Lanka és Malajzia javára. A Samsung Electronics, a Samsung Electro-Mechanics, a Samsung Life Insurance, a Samsung Engineering és a Samsung Corporation thai leányvállalatainak 200 alkalmazottja Thaiföldön élő koreaiakkal és a Koreai Idegenforgalmi Hivatallal együttműködve nyújt humanitárius segítséget a károsultaknak.

Mindezeken felül, január 4-én a Samsung Szöuli Egészségügyi Központjából orvosok, gyógyszerészek és nővérek utaztak a helyszínre, a sérültek kezelése és a járvány megfékezése céljából.

A mentőcsapat ideiglenes tábort hozott létre Phuketen. A csoport, amely főleg a helyi Samsung alkalmazottaiból áll, az újjáépítési munkálatokban, a lakosság ellátásában és az egészségügyi tennivalókban segédkezik Phuket-en és a vele szomszédos Pang Nga-ban.

A Samsung Electro-Mechanics Thailand kulcsfontosságú szerepet tölt be a Samsung segélycsapatának munkájában. A vállalat már régóta aktívan részt vesz a thai közösség életében. Rendezett többek között maratoni futóversenyt, melynek célja az AIDS elleni küzdelem állt, továbbá számos ifjúsági futballklubot is támogat. 2004 májusában a thai miniszterelnök Best Industry Award díjjal tüntette ki a vállalatot. A díjjal évente egy vállalatot tüntetnek ki Thaiföldön, melynek átadó ceremóniáján Thaksin Shinawatra miniszterelnök megköszönte a Samsung Electro-Mechanics társadalmi felelősségvállalását.