Különleges formatervezésű Motorola videotelefon a CES-en

Milkovits Gábor, 2005. január 9. 19:00
A Motorola a Las Vegas-i CES fogyasztói elektronikai kiállításon bemutatta legújabb, különleges formatervezésű videotelefonját, az Ojo PVP 1000-est.
A telefon fő különlegessége a szemmagasságba emelt 7”-es színes LCD kijelző, illetve az, hogy a digitális kamera ennek felső részébe építve helyezkedik el. Hívás közben a kijelző sarkában azt a képet is láthatjuk, amelyet a kamera rólunk közvetít beszélgetőpartnerünknek. Az Ojo PVP 1000-es szélessávú internetes kapcsolat révén, akár már 110 kbit/s-os adatátviteli sebesség mellett, másodpercenként 30 képkockás, MPEG-4 formátumú szabvány mozgóképet tud közvetíteni, illetve kijelzőjén megjeleníteni, amely teljes mértékben szinkronban van a beszéddel. A készülékbe egy drótnélküli hordozható kéziszett van beépítve, amellyel hagyományos telefonbeszélgetések is bonyolíthatók, akár hagyományos vezetékes telefonvonalon, akár az interneten keresztül.

A készülék várhatóan még tavasszal forgalomba kerül - árat egyelőre nem közölt a gyártó. További részletek (angolul) és főleg képek találhatók a készülékről a http://broadband.motorola.com/consumers/products/ojo/ weboldalon.