A magyar és portugál hírközlési hatóság vezetői Egyetértési Nyilatkozatot írtak alá

forrás Prim Online, 2005. január 11. 17:30
2005 január 11-én a portugál hírközlési hatóság (Autoridade Nacional de Comunicações –ANACOM) és a magyar Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) vezetői új Egyetértési Nyilatkozatot írtak alá. A most aláírásra került nyilatkozat az első, amelyet az NHH vezetői egy Európai Uniós tagállam társhatóságával írtak alá.
Pataki Dániel, az NHH, és Pedro Duarte Neves, az ANACOM elnöke szerint a Nyilatkozat hozzájárul a két hatóság kapcsolatainak további javításához, a két ország hírközlési ágazatinak fejlődéséhez. Mindkét hatósági elnök kívánatosnak tartja a rendszeres kapcsolat fenntartását, amely lehetővé teszi a két intézmény számára a gyakorlati együttműködést a hírközlés szabályozását érintő ügyekben. Mindketten elkötelezték magukat a kölcsönös konzultáció, a vélemények, érdeklődési területek és tapasztalatok európai szintű cseréjének támogatása mellett.

Pataki Dániel 2004. szeptember végén az Amerikai Egyesült Államok Szövetségi Hírközlési Bizottságának (FCC) elnökével állapodott meg együttműködésről. A magyar és a külföldi hatóságok közötti együttműködés fokozatos kiszélesítése jól illeszkedik az NHH azon törekvéséhez, hogy a régió vezető hírközlési hatósága legyen.