A Matáv az Ericssont választotta szélessávú hálózata kiépítésének szállítójául

forrás Prim Online, 2005. január 13. 14:55
A Matáv az Ericssont választotta a szélessávú Ethernet DSL Access hozzáférési megoldás és a kapcsolódó szolgáltatások szállítására. A rendszer lehetővé teszi új, szélessávú alkalmazások bevezetését az előfizetők részére.
A Matáv az Ericsson Ethernet DSL Access (EDA) megoldása segítségével új IP/Ethernet alapú DSL szélessávú hozzáférési hálózatot épít ki. Az EDA képes ún. "triple play" (hang-, adat- és video) szolgáltatások egyidejű nyújtására, mind lakossági, mind üzleti felhasználók részére.

"A csúcstechnológiát képviselő, Ethernet-alapú DSLAM (digitális előfizetői vonali hozzáférési multiplexer) technológiát szeretnénk alkalmazni DSL lefedettségünk költséghatékony növelésére a gyéren lakott területeken, illetve a szélessávú szolgáltatások új generációjának bevezetésére az agglomerációban, lakossági felhasználók számára" - nyilatkozta Peter Janeck, a Matáv műszaki vezérigazgató-helyettese és a Hálózati Rendszerek Divízió vezetője.

"A Matáv széles sávú stratégiája, hogy megduplázza az előfizetői összeköttetéseket az elkövetkezendő két évben. Ezért a pályáztatási folyamat fő célkitűzése részletes életciklusköltség-elemzéssel alátámasztott, tetszőlegesen bővíthető, moduláris és a jövőbeli igényeket is kielégítő DSLAM rendszer kiválasztása volt."